ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Artventure Petros Kourtis και η ομάδα του Drum Voice, συμμετέχουν στην παράσταση ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ με την Ευανθία Ρεμπούτσικα και τη MOYSAΣυμφωνική Ορχήστρα Νέων Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 26 Φεβρουαρίου, 20:30 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Με καλεσμένη τη διεθνώς αναγνωρισμένη Ευανθία Ρεμπούτσικα το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης ανοίγει στην πόλη  μας την αυλαία των εκδηλώσεων μνήμης για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή.
Η πολυβραβευμένη συνθέτρια θα ταξιδέψει νοητά το κοινό Στους Δρόμους της Σμύρνης, με μια συναυλία αφιερωμένη στη «ρίζα» του Μικρασιατικού Ελληνισμού. Η παραπάνω παράσταση θα αποτελέσει το έναυσμα μιας σειράς εκδηλώσεων που σχεδίασε και θα πραγματοποιήσει ο Οργανισμός του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης με τίτλο «100 χρόνια Μνήμης».
Η συναυλία Στους Δρόμους της Σμύρνης διακρίνεται από νοσταλγία, ρομαντισμό και μελωδικό λυρισμό, αφού η μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα έρχεται να περιπλανήσει το κοινό στον «χαμένο παράδεισο», όπως έχει περιγραφεί από πολλούς συγγραφείς, της μητρόπολης του Μικρασιατικού Ελληνισμού.
Η καλλιτέχνης είχε αναφέρει χαρακτηριστικά στο παρελθόν: «Εκεί που έψαχνα να βρω εκτός Ελλάδος το αηδόνι της Ανατολής, το βρήκα μπροστά  μου να μου κελαηδάει. Συγκινήθηκα με τα χρώματα και τα αρώματα της φωνής της και με ενέπνευσε να ηχογραφήσουμε καινούργια τραγούδια  αλλά και να ενωθούμε μουσικά στη σκηνή».
Την Ευανθία Ρεμπούτσικα συνοδεύουν επί σκηνής οι πιστοί της φίλοι, εξαιρετικοί μουσικοί και τακτικοί συνεργάτες της στις ζωντανές της εμφανίσεις. Ο Στάθης Άννινος στο πιάνο, ο Ηλίας Μαντικός στο κανονάκι, ο Νίκος Μέρμηγκας στο μαντολίνο και τη λαύτα, ο Πέτρος Κούρτης και οι Drum Voice στα κρουστά.
Όμως αυτή τη φορά, τον ήχο της συναυλίας δυναμώνει και χρωματίζει με την παρουσία της η MOYSA, η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Ευανθία Ρεμπούτσικα Μουσική, βιολί
MOYSA – Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης
Θοδωρής Παπαδημητρίου Διεύθυνση Ορχήστρας

Πέτρος Κούρτης κρουστά
Ευθύμιος Κρέτσης κρουστά
Αποστολής Σαμαράς κρουστά
Γιώργος Φασόλης κρουστά
Στάθης Άννινος πιάνο
Νίκος Μέρμηγκας μαντολίνο, λαύτα
Ηλίας Μαντικός κανονάκι

Υπεύθυνος ήχου Ηλίας Λάκκας

Περισσότερες πληροφορίες  και εισιτήρια στη σελίδα του ticket services.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.